Logo
Rregullat e volejbollit

Rregullat e volejbollit

Siç e dini, volejbolli, një sport që është po aq popullor sa basketbolli, është një lojë me rregulla shumë komplekse. Në këtë artikull do t'ju shpjegojmë disa rregulla të volejbollit. Këto rregulla janë;

- Perimetri i topit të volejbollit duhet të jetë 65 cm dhe pesha e tij duhet të jetë 260-280 g.
- Volejbolli, i cili mund të luhet në ambiente të brendshme dhe të jashtme, ndahet nga një fushë 9x18 dhe një vijë tërthore dhe përcaktohen skuadrat dhe këto zona që do të ndryshojnë në çdo set.
-Gjatë lojës, lojtarët nuk mund të kalojnë zonën e kundërshtarit, pra në anën tjetër të kësaj linje.
-Ka një rrjetë pak mbi vijën e mesit. Përveçse duhet të shtrihet, kjo rrjetë duhet të jetë 243 cm e lartë për burrat dhe 224 cm për gratë.
- Lartësia është e rregullueshme për garat normale, si dhe për të rinjtë ose ata që duhet të luajnë me rrjetë më të ulët
- Pjesa e pasme e të tretës së djathtë të vijave të pasme të dy gjysmëzonave quhet seksion i servirjes dhe lojtarët shërbejnë nga ky seksion.
-Shërbimi që do të përdoret përdoret ose brenda kësaj zone ose përtej kësaj zone.
-Lartësia e zonës së mbyllur duhet të jetë së paku 7.8 metra.
-Çdo ekip duhet të dalë në fushë me 6 lojtarë.
-Tre nga lojtarët janë në plan të parë afër rrjetës dhe tre të tjerët janë në anën e largët të rrjetës me detyrën e mbrojtjes.
-Loja fillon me ekipin e shërbimit duke përdorur shërbimin.
-Shërbimi që do të përdoret mund të përdoret me pëllëmbë, grusht ose krah.
-Skuadra kundërshtare duhet të dërgojë topin e ardhur në fushën e kundërt me një maksimum prej tre goditjesh.
- Ndërsa topi është në lojë, lojtarët nuk duhet ta mbajnë topin ose ta prekin topin dy herë.
- Topi nuk duhet të prekë tokën dhe lojtarët nuk duhet ta prekin topin me pjesën e poshtme të ijeve.
- Loja luhet në një maksimum prej 5 sete. Skuadra e parë që arrin 25 pikë fiton setet.
- Kur një ekip fiton 3 sete, loja përfundon.

Si të krahasohen tarifat?

Logjika bazë e krahasimit të koeficienteve është të gjesh shanset në site të ndryshme bastesh dhe të luash parashikimin tënd në shanset më të larta. Do të ishte e pakuptimtë të përdoret një pretendim normal, ligjor për këtë, sepse normat më të ulëta në tregun e normave të dëmeve janë ato të publikuara nga kompania e dëmeve që ndodhet brenda kufijve të Turqisë. Sistemi në të cilin është më e vështirë të fitosh para është ky pretendim ligjor i Turqisë. Sepse ka një limit prej 3 ndeshjesh. Megjithatë, fillimi i biznesit të krahasimit të shanseve do t'ju ofrojë shanset më të larta. Edhe pse ka shumë site të huaja të përgatitura për këtë qëllim, ka edhe shumë site turke. Nëse nuk ju ka shkuar në mendje diçka me këtë shpjegim, le ta përforcojmë atë që thashë me një shembull. Së pari, le të krijojmë një ndeshje;
Fenerbahçe – Beşiktaş, shanset e kësaj ndeshjeje janë 1.80 – 3.10 – 3.10 në pretendimin ligjor.
Nëse hyni në një faqe krahasimi bastesh, është normale të shihni një tabelë si kjo më poshtë.
Ndeshja Fenerbahce – Besiktas
Betboo 2.10 – 4.60 – 3.00
Pt.00 – f.80 – 4.00
Superbahis 3.00 – 2.50 – 2.80

Tarifa të ndryshme si

mund të ndryshojnë pasi janë normat e përcaktuara nga analistët e faqes së basteve. Tani, nëse e keni kuptuar atë që dua të them, le të kalojmë në llogaritjen e fitimeve. Megjithatë, shifra befasuese do të dalin.
Për shembull, ne kemi depozituar 1000 TL fituesit të Fenerbahçes nga kërkesa ligjore. Ne gjithashtu depozituam 1000 TL nga faqja e basteve me normën më të lartë. Si rezultat i ndeshjes, Fenerbahçe u shpall fitues i ndeshjes. Nëse do të kishim luajtur legalisht, do të kishim fituar 1800 TL dhe po të kishim luajtur të njëjtën ndeshje në të njëjtin faqe parashikimi, kthimi do të ishte 3000 TL, me 1200 TL më shumë. Kjo është arsyeja pse krahasimi i koeficienteve është çelësi për të pasur fitime më të larta nëse do të luani një lopatë në bast. Për më tepër, shumë faqe ju ofrojnë këtë shërbim. Shikoni shanset, shumëzoni fitimet tuaja.

faqe bastesh aspentosbet kompanitë e basteve në Twitter faqja më e mirë e basteve bast me para gabim i menjëhershëm i regjistrimit të basteve bahis audiologji tv bast imazhi shikoni ndeshjen e basteve live bein sport bet tb tabela e basteve Të famshmit më të famshëm në botë gg bet Türkiye tërheqje bast kaya hyrje blu lexo tv