Logo
Правила за одбојка

Правила за одбојка

Како што знаете, одбојката, спорт кој е популарен како кошарката, е игра со многу сложени правила. Во оваа статија ќе ви објасниме неколку правила за одбојка. Овие правила се:

- Обемот на одбојкарската топка мора да биде 65 см, а тежината 260-280 г.
- Одбојката, која може да се игра на затворен и на отворен простор, ја делат терен 9х18 и попречна линија, а се одредуваат тимовите и овие области кои ќе се менуваат во секој сет.
-Во текот на играта, играчите не можат да ја преминат областа на противникот, односно на другата страна на оваа линија.
-Веднаш над средната линија има мрежа. Покрај тоа што треба да се истегне, оваа мрежа треба да биде висока 243 см за мажи и 224 см за жени.
- Висината е прилагодлива за нормални натпревари како и за јуниори или за оние кои треба да играат со пониска мрежа
-Задниот дел од десната третина од задните линии на двете полуобласти се нарекува дел за сервирање и играчите служат од овој дел.
-Услугата што ќе се користи се користи или во оваа област или надвор од оваа област.
-Висината на затворениот простор мора да биде најмалку 7,8 метри.
-Секој тим мора да излезе на терен со 6 играчи.
-Тројца од играчите се во преден план блиску до мрежата, а другите тројца се на далечната страна на мрежата со задача одбрана.
-Играта започнува со тоа што тимот за сервирање ја користи услугата.
-Услугата што ќе се користи може да се користи со дланка, тупаница или рака.
-Противничкиот тим треба да ја испрати дојдовната топка на спротивниот терен со најмногу три удари.
- Додека топката е во игра, играчите не смеат да ја држат топката или да ја допираат двапати.
-Топката не смее да ја допира земјата и играчите не смеат да ја допираат топката со долниот дел од колковите.
-Играта се игра во најмногу 5 сета. Првиот тим што ќе достигне 25 поени ги добива сетовите.
- Кога тимот освои 3 сета, играта е завршена.

Како да се споредат стапките?

Основната логика на споредбата на коефициентите е да се најдат коефициентите на различни обложувалници и да се игра вашето предвидување на највисоките коефициенти. Би било бесмислено да се користи нормално, законско барање за ова, бидејќи најниските стапки на пазарот на стапки на штети се оние што ги објавува компанијата за штети лоцирана во границите на Турција. Системот во кој е најтешко да се заработи е ова правно тврдење на Турција. Затоа што има ограничување од 3 натпревари. Сепак, започнувањето на бизнисот за споредба на коефициенти ќе ви ги понуди најголемите коефициенти. Иако има многу странски национални локации подготвени за оваа намена, има и многу турски локации. Ако нешто не ви паднало на памет со ова објаснување, да го засилиме тоа што го кажав со пример. Прво, ајде да направиме натпревар;
Фенербахче – Бешикташ, коефициентот на овој натпревар е 1,80 – 3,10 – 3,10 во правното барање.
Ако влезете во сајт за споредба на обложување, нормално е да видите табела како оваа подолу.
Натпревар Фенербахче – Бешикташ
Betboo 2.10 – 4.60 – 3.00
Pt.00 – стр.80 – 4.00
Супербахис 3.00 – 2.50 – 2.80

Различни стапки како што е

може да се разликуваат бидејќи се стапки што ги одредуваат аналитичарите на обложувалницата. Сега, ако разбравте што сакам да кажам, да преминеме на пресметување на заработката. Сепак, ќе се појават изненадувачки бројки.
На пример, депониравме 1000 TL на добитникот на Фенербахче од правно побарување. Исто така, депониравме 1000 TL од страницата за обложување со највисока стапка. Како резултат на натпреварот, Фенербахче стана победник на натпреварот. Да игравме легално, ќе добиевме 1800 лири, а да го игравме истиот натпревар на истиот сајт за прогнози, повратниот ќе беше 3000 TL, со 1200 TL повеќе. Затоа споредбата на коефициентите е клучот за пристап до повисоки победи ако сакате да играте лопата во облогот. Покрај тоа, многу страници ви ја нудат оваа услуга. Погледнете ги шансите, помножете ги вашите добивки.

bein sport 1 safirbet tv гледајте натпревар во живо сите обложувалници направи уплатница од вашиот облог betfrikik обложување вести за обложување во живо Турција нето обложување со часовници игра за обложување beinsport турк bet tv betkanyon најавување пулибет Твитер залог твитер Маркобет ТВ максибет тековно најавување тековно најавување на shotbet